Lichtproject VERLOREN in de Martinikerk
2023-10-11T21:29:56+02:00

Donderdag 9 november tot en met zondag 12 november 2023 tussen 17.00 uur en 22.00 uur werkt het Duitse kunstenaarsduo Hartung & Trenz in de Martinikerk te Sneek met licht en taal in een speciaal voor de Martinikerk gemaakt videokunstwerk rondom het thema dementie. Voor dit thema is gekozen omdat deze volksziekte enorme impact heeft op het leven van patiënten en mantelzorgers. Zoals we weten heeft dementie tot gevolg dat de identiteit van de betrokkene vervaagt en deze vervaging uit zich ook in het verlies van het gebruik van taal. Vandaar dat de kunstenaars hun lichtkunstproject VERLOREN hebben genoemd.

Hartung & Trenz werken in hun lichtkunst heel vaak met taal. VERLOREN is een lichtkunstwerk waarbij de bezoeker wordt omgeven door geprojecteerde woorden en teksten. VERLOREN is een zgn. immersief kunstwerk. De bezoeker wordt als het ware ondergedompeld in het kunstwerk. Al lopend door de Martinikerk, wandel je door het kunstwerk heen. Een kunstwerk dat bestaat uit bewegende teksten die door sterke lichtbronnen worden geprojecteerd op de binnenwanden, het orgel en het plafond van de Martinikerk. Nieuwsgierig geworden naar ander lichtkunstwerk van Hartung & Trenz? Kijk op hun website www.hartung-trenz.de.

De bezoeker kan zelf een dag en een moment tussen 17.00 en 22.00 uur uitkiezen om het lichtkunstwerk te bekijken. Ook kinderen zijn van harte welkom. De toegang is gratis.

Meer is te lezen op de website van de stichting Media Art Friesland die zorgt voor de uitvoering van het lichtkunstwerk.

De lichtprojectgroep: Henk Jan Greven, Auke Jelle Kingma en Vijko Top.
Naar alle nieuwsberichten